| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Τι είναι BCID;

Page history last edited by Maria 14 years, 8 months ago

BCID (BookCrossing ID):

 

Ο μοναδικός κωδικός που παίρνει κάθε βιβλίο κατά την καταχώρισή του στο www.bookcrossing.com. Το BCID προσδιορίζει το βιβλίο ως αντικείμενο και όχι ως τίτλο, αν δηλαδή έχετε δύο αντίτυπα του ίδιου βιβλίου θα πρέπει να κάνετε δύο καταχωρίσεις και να πάρετε δύο διαφορετικά BCID, ένα για κάθε αντίτυπο.

 

Ο κωδικός BCID αποτελείται από 10 ψηφία, είναι δηλαδή της μορφής 123-4567890.

 

Το σύνολο των 10 ψηφίων αποτελεί την «ταυτότητα» του βιβλίου. Όποιος γνωρίζει και τα 10 ψηφία μπορεί να γράψει journal entry για το βιβλίο· αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωστοποιείται μόνο σε όσους παίρνουν το βιβλίο στα χέρια τους.

 

Τα 7 τελευταία ψηφία του BCID (αυτά που βρίσκονται μετά την παύλα), αποτελούν το «δημόσιο» τμήμα του BCID· δεν αρκεί η γνώση του για να γράψει κάποιος journal entry για το βιβλίο.

 

 

Πού και πώς μπορεί να εμφανίζεται το BCID:

 

  • Το πλήρες BCID (τα 10 ψηφία) πρέπει να αναγράφεται μέσα στο βιβλίο, ώστε όποιος το παίρνει στα χέρια του να μπορεί να γράψει journal entry για το βιβλίο (πού το βρήκε, πότε το βρήκε, κτλ).
  • Το πλήρες BCID (τα 10 ψηφία) δεν πρέπει να δημοσιοποιείται σε post στο forum ή στο κείμενο κάποιου journal entry, αφού τότε οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει σχόλιο στη σελίδα του βιβλίου στο www.bookcrossing.com, ακόμα κι αν δεν το έχει δει ποτέ του!
  • Το «δημόσιο τμήμα» του BCID (τα 7 τελευταία ψηφία) μπορεί να δημοσιοποιείται οπουδήποτε.

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.