| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Πώς απελευθερώνω ένα βιβλίο

Page history last edited by Maria 14 years, 9 months ago

Έχετε στα χέρια σας ένα βιβλίο που είναι ήδη καταχωρισμένο στο www.bookcrossing.com και αποφασίσατε να προβείτε στην απελευθέρωσή του; Στη συνέχεια παρουσιάζεται εν συντομία η διαδικασία απελευθέρωσης (κανονικής απλής απελευθέρωσης "in the wild", όχι ελεγχόμενης απελευθέρωσης).

 

Αφού συνδεθείτε στο www.bookcrossing.com με το λογαριασμό σας (ώστε να σας αναγνωρίσει ως μέλος και να έχετε πρόσβαση στο bookshelf σας), αφήνετε το ποντίκι σας πάνω από την καρτέλα My Shelf και κάνετε κλικ στην υποεπιλογή Release Book. (Εναλλακτικός τρόπος: κάνετε κλικ στην καρτέλα My Shelf, και στη σελίδα που θα μεταφερθείτε κάνετε κλικ στην υποεπιλογή Release Book).

 

Photobucket

 

Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, στο βήμα 1 της διαδικασίας απελευθέρωσης (Step 1: Enter the BCID), συμπληρώνετε τον κωδικό αριθμό BCID τού βιβλίου που δηλώνετε την απελευθέρωση, και πατάτε το κουμπί Next.

 

Photobucket

 

Στη συνέχεια (βήμα 2) εμφανίζονται οι επιλογές για τον τύπο απελευθέρωσης (Step 2: Release Type): απλή απελευθέρωση (Wild Release) ή ελεγχόμενη απελευθέρωση (Controlled Release). Επιλέξτε Wild Release και πατήστε το κουμπί Next.

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Μόλις πατήσετε το κουμπί Next, εμφανίζονται στη σελίδα τα πεδία του βήματος 3 (Step 3: Select a Location) για να καταγράψετε το σημείο στο οποίο θα κάνετε την απελευθέρωση. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ορίσετε το σημείο απελευθέρωσης είναι δύο: α) με χρήση συντόμευσης (Shortcut) σε περίπτωση που θέλετε να απελευθερώσετε σε σημείο που έχετε απελευθερώσει ξανά, και β) επιλέγοντας κατά σειρά Χώρα (Country), Περιοχή (State), Πόλη (City), Σημείο απελευθέρωσης (Crossing zone). Παρακάτω παρουσιάζεται ο τρόπος (β).

 

Αγνοήστε το πεδίο συντόμευσης (Shortcut) και επιλέξτε τη χώρα στο πεδίο Country· ύστερα από ελάχιστα δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί το πεδίο State που περιέχει τις περιοχές τής επιλεγμένης χώρας (για την Ελλάδα, το πεδίο State περιέχει τους νομούς). Επιλέξτε το νομό που θέλετε στο πεδιο State· ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί το πεδίο City που περιέχει τις πόλεις τού επιλεγμένου νομού. Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στο πεδίο City, και θα εμφανιστεί η λίστα Locations by City, που περιέχει τα υπάρχοντα σημεία απελευθέρωσης στην επιλεγμένη πόλη.

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Έχοντας φτάσει στη λίστα με τα σημεία απελευθέρωσης που βρίσκονται στην επιλεγμένη πόλη, επιλέξτε το επιθυμητό σημείο από τη λίστα και πατήστε το κουμπί Next για να συνεχίσετε.

 

Photobucket

 

Τότε εμφανίζονται τα πεδία του βήματος 4 (Step 4: Date and Time of Release) για να δηλώσετε την ημερομηνία και ώρα της απελευθέρωσης του βιβλίου. Αφού συμπληρώσετε κι αυτά τα στοιχεία, πατήστε το κουμπί Next για να συνεχίσετε.

 

Photobucket

 

Αφού πατήσετε Next, θα εμφανιστούν τα πεδία του βήματος 5 (Step 5: Comment, Review and Submit) για να συμπληρώσετε οποιαδήποτε σχόλια θέλετε, και να ολοκληρωθεί επιτέλους η δήλωση της απελευθέρωσης!

 

Σημείωση: Τα σχόλια για την απελευθέρωση (release comments) έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους επίδοξους κυνηγούς να βρουν το βιβλίο σας. Αν έχετε σκοπό να το κρύψετε για να το βρει ένας άλλος bookcrosser, όσο πιο αναλυτικές είναι οι οδηγίες για τη θέση του βιβλίου και την ώρα της απελευθέρωσης τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεθεί. Το σχόλιό σας θα φτάσει με email σε όσους έχουν επιλέξει να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις απελευθερώσεις κι αν οι οδηγίες σας είναι σαφείς και αναλυτικές μπορεί να τους κινήσετε το ενδιαφέρον να βγουν για κυνήγι. Έτσι ίσως να έχετε, κυνηγοί κι απελευθερωτές, τη χαρά ενός catch!

 

Photobucket 

 

Αφού πατήσετε το κουμπί Finish!, θα μεταφερθείτε στη σελίδα που φαίνεται πως πλέον πρόκειται για ένα βιβλίο που ταξιδεύει ελεύθερο και περιμένει τον επόμενο αναγνώστη του!

 

Photobucket

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζονται τα στοιχεία (release notes) σχετικά με την απελευθέρωση.

 

Photobucket

 

Η δήλωση της απελευθέρωσης του βιβλίου ολοκληρώθηκε. Δεν έχετε παρά να ευχηθείτε καλό ταξίδι στο βιβλίο και να ελπίζετε σε κάποιο σύντομο catch!

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.